dinsdag 18 december 2012

18 december

 
Gisteravond bospaddenstoelen-truffelgratin gegeten, met geraspte kaas. Tja, men wil wel eens wat anders dan witloof in hesp. Het gerecht kwam kant en klaar in een aluminium bakje, 20 minuten te verhitten in een voorverwarmde oven bij 200°. Tja, men wil wel eens wat anders dan een uur in de keuken staan. 'Delicieux', stond er op de verpakking in sierlijke letters. Toch maar eens de ingrediënten bekeken.

Verse aardappelen: 49%.
Saus: 44 %. In die saus zit vetpoeder, glucosestroop, caseïnaat, pentakaliumtrifosfaat en nog wat dingen, zoals gemodificeerd zetmeel en gistextracten. Kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, guarpitmeel, xantaangom, ascorbinezuur, glucono-delta-lacton, ik citeer maar wat uit de veel langere lijst. In de saus zitten zelfs bospaddenstoel (0,5%) en truffelstukjes (0,1%).
En voor de oplettende lezer: geraspte kaas, 7%.

De voorbije nacht herhaaldelijk uit mijn bed opgestaan, omdat mijn avondmaal niet wilde verteren. Ik had het moeten weten: Délicieux is met é. Het zullen de paddenstoelen en de truffels geweest zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten