Gisteren
kocht ik een gelato
medio
met
twee bollen limone
bij
Gatta
op
de Corso Manfredi, dat kostte me 1,50 € en was mogelijk het beste
ijsje dat ik in mijn leven gelikt heb, of het zou die keer in Pizzo
Calabro geweest moeten zijn, maar dat is te veel jaren geleden, ik
kan niet meer vergelijken. Wel weet ik nog dat het ijsje in Pizzo een
melone
e limone
was, mijn favoriete combinatie, tot gisteren.
Bij Gatta hadden ze geen melone, dus koos ik maar twee keer limone, en omdat ik limone net nog lekkerder vind dan melone, was dat een verbluffend lekker ijsje. Overigens doen ze hier hun ijs niet in bollen, ze scheppen het met een soort plankje en boetseren het vakkundig bovenop de cono. Het duurt allemaal wat langer, dat maakt het natuurlijk nog lekkerder.
De mensen beheersen ook de kunst om ijsjes te likken en tegelijk te praten, wat niet zo vanzelfsprekend is als het klinkt, als je weet dat ze om te praten hun handen nog meer gebruiken dan hun mond. Je moet het maar eens proberen.
Bij Gatta hadden ze geen melone, dus koos ik maar twee keer limone, en omdat ik limone net nog lekkerder vind dan melone, was dat een verbluffend lekker ijsje. Overigens doen ze hier hun ijs niet in bollen, ze scheppen het met een soort plankje en boetseren het vakkundig bovenop de cono. Het duurt allemaal wat langer, dat maakt het natuurlijk nog lekkerder.
De mensen beheersen ook de kunst om ijsjes te likken en tegelijk te praten, wat niet zo vanzelfsprekend is als het klinkt, als je weet dat ze om te praten hun handen nog meer gebruiken dan hun mond. Je moet het maar eens proberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten